Prive mobiel telefoon abonnement – Wel of niet zakelijke kosten?

Het antwoord op deze vraag is ja, deze kosten kunnen zakelijke genoteerd worden. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan.

  • Je moet minstens 10% zakelijk gebruik kunnen aantonen

  • Wil je de BTW kunnen aftrekken, dan moet de BTW specificatie op de factuur staan. Dit staat er niet standaard op. Onderaan vind je de uitleg over hoe je dit bij je provider kan aangeven.

Welke kosten zijn dan wel zakelijk aftrekbaar?

  • De maandelijkse abonnementskosten

  • De aanschafprijs van je telefoon

BTW op factuur mobiele telefonie

Je kan bij je mobiel abonnement de aanschaf van een telefoon in je maandbedrag opnemen en die dus over een periode afbetalen. Wil je naast het mobiel abonnement ook deze telefoon zakelijk boeken, dan dien je de aanschaf van deze telefoon niet per maand te rekenen, maar de volledige aanschaf gelijk in te brengen in je zaak. Dit kan vaak aan de hand van het contract, hierin staan de kosten van de telefoon vaak gespecificeerd. Is dit niet het geval, dan zul je hiervan een factuur bij je provider moeten opvragen.

BTW specificatie op factuur particulier abonnement – Grote providers

Bij de meeste providers wordt de BTW specificatie voor particulieren niet standaard getoond op de factuur. Hieronder vind je uitleg hoe je de BTW specificatie kunt laten vermelden op je factuur per provider gespecificeerd:

KPN
Je kan het via de klantenservice aanvragen of de specificatie op je factuur kan komen te staan. Het zal dan op de eerstvolgende factuur worden weergegeven. Verder heb je wanneer je een abonnement bestelt de optie om het gelijk aan te zetten vanaf de eerste factuur.

De klantenservice werkt via chat of telefonisch 0800-0105 (gratis: 24/7).
Echter zal bij het activeren wel een sms gestuurd worden naar het nummer waarvan het wordt aangevraagd.

Vodafone
Je kan in My Vodafone aanvragen of de BTW specificatie op je factuur kan komen.

Tele2
Het is niet mogelijk bij deze provider om de BTW specificatie te krijgen op een particulier abonnement.

Heb je een consumentenabonnement maar wil je toch je btw gespecificeerd zien op je factuur? Sluit dan een zakelijk abonnement af. Helaas is het dan niet mogelijk je consumentennummer te behouden.

Telfort
Je kunt de btw-specificatie aan- of uitzetten door ‘toon btw aan’ of ‘toon btw uit’ te sms’en naar 1255. De btw-specificatie aan- of uitzetten kan ook via de klantenservice of in de winkel.

T-mobile
Je hebt 2 opties om de BTW specificatie te activeren op je factuur.

Je kunt een (gratis) sms sturen naar 7425 met de tekst BTW AAN. Je kunt ook de btw-specificatie via My T-Mobile aanvragen.

Simyo
Log in op Mijn Simyo en ga naar het kopje Instellingen – Persoonlijke gegevens. Hier kun je aangeven of je de BTW apart vermeld wil zien staan op je factuur.Bekijk onze tarieven

Boekhouding uitbesteden?

Wil je volledig ontzorgt zijn en je boekhouding uitbesteden? Bekijk hier de tarieven van EasyZZP
Bekijk onze tarieven