Reminder bereid je voor op btw-aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk

Volgend jaar kun je geen btw-aangifte meer doen via het oude ondernemersportaal. Doe je dat nog steeds, dan heb je van de Belastingdienst een brief gehad. Daarin wordt je erop geattendeerd dat je vanaf 2022 btw-aangifte moet doen via het nieuwe portaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’. Je hebt hiervoor meestal eHerkenning niveau 3 nodig om te kunnen inloggen. Alleen als je een eenmanszaak hebt, kun je ook inloggen met je DigiD. Een andere optie is dat je de btw-aangiften vanaf 2022 laat indienen via de software van je belastingadviseur. In dat geval heb je zelf geen eHerkenning nodig. Maar zorg er in dat geval wel voor dat je je adviseur machtigt.

Tip

Machtigt je adviseur, dan dient hij of zij namens jou de btw-aangiften in met eHerkenning. Informatie hierover kunt u vinden op eHerkenning.nl. Heb je nog geen eHerkenning niveau 3 en wil je zelf btw-aangiften blijven doen? Neem dan contact op met je eHerkenningleverancier om de eHerkenning tijdig te verhogen. Heb je helemaal nog geen eHerkenning? In dat geval kun je dit bij een eHerkenningleverancier aanvragen. De levertijd bedraagt enkele werkdagen. Zorg dat je alle documenten en handtekeningen juist en volledig aanlevert. Dit verkort de levertijd.

Je kunt ook je boekhouding compleet uitbesteden aan EasyZZP. Bij EasyZZP verzorgen wij de BTW aangifte vanuit onze fiscale systemen en is er geen machtiging EHerkenning nodig.

Lees verder..

Lees ook: Invorderingsmaatregelen hervat

Tijdens de corona-periode heeft de Belastingdienst het invorderingsproces tijdelijk stilgelegd
Lees verder..