Verwacht je dat je jaaromzet de komende jaren onder de € 20.000 blijft?

Dan kan het interessant zijn om je aan te melden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Je bent dan vrijgesteld van btw en je hebt minder administratieve verplichtingen. Zo hoef je geen btw-aangifte meer te doen. Deelname aan de KOR kan voor jou voordelig zijn als je jaarlijks btw moet betalen of als je afnemers de btw niet in aftrek kunnen brengen. De vrijstelling maakt je producten of diensten voor hen dan in beginsel goedkoper. Krijg je jaarlijks btw terug of kunnen je afnemers de btw in aftrek brengen, dan is deelname meestal niet interessant. Dat geldt ook als je omzet ieder jaar sterk wisselt en je niet zeker bent dat je omzet onder de drempel van € 20.000 blijft. Zodra je omzet in een kalenderjaar boven de € 20.000 komt, vervalt namelijk de KOR en kun je 3 jaar lang niet meer deelnemen. Om per 1 januari 2021 deel te nemen aan de KOR, moet je aanmelding uiterlijk 3 december a.s. binnen zijn bij de Belastingdienst.

Tip

Laat u bij uw afwegingen adviseren door een btw-adviseur en zorg dat je je tijdig aanmeldt als je per 1 januari 2022 aan de KOR wilt deelnemen.

Lees verder..

Lees ook: De nieuwe kleine ondernemersregeling vanaf 2020

Per 2020 is besloten de KOR regeling flink te wijzigen. Vanaf 2020 wordt namelijk de omzet bepalend voor de toepassing van de KOR.
Lees verder..