Werkwijze goedkeuren aangifte (IB, Jaarrekening & Vpb)

Vanaf heden kunnen aangiftes die wij voor je hebben opgesteld digitaal goedgekeurd worden! Na het goedkeuren van de aangifte wordt deze direct ingediend bij de Belastingdienst.

Daarnaast is er bij de aangifte inkomstenbelasting nu ook een dashboard beschikbaar. In dit dashboard krijg je in een oogopslag een visueel beeld van alle informatie uit de aangifte. Hiermee proberen wij de aangiftes nog overzichtelijker voor je te maken! Vanaf heden is dit overzicht zichtbaar als je de aangifte opent vanuit de email die wij vanuit Fiscaal Gemak naar je sturen.

Fiscaal Gemak

Wij maken voor het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en de jaarrekening gebruik van het aangiftepakket “Fiscaal Gemak“. Nadat wij deze aangifte voor je hebben opgesteld zullen wij je een rapport van deze aangifte toesturen per mail. Vanuit deze mail (unieke link) kun je met je e-mailadres en de laatste 4 cijfers van je RSIN* of BSN nummer de aangifte inzien en downloaden.

Als wij de conceptversie toesturen heb je nog geen optie om de aangifte goed te keuren. Je kunt dan alleen de aangifte downloaden en inzien. Je kunt de aangifte alleen goedkeuren als wij een definitieve versie ter accorderen naar je toesturen. In de mail die je van ons ontvangt wordt dit aangegeven.

*Fiscaal nummer, ook wel laatste 4 cijfers van je btw nummer voor de B01. Dus als voorbeeld NL123456789B01.

Goedkeuren aangifte

Om een aangifte goed te keuren log je vanuit de mail die je van ons krijgt in in het portaal van Fiscaal Gemak. Hier kun je de aangifte inzien. Als je vragen over de aangifte hebt kun je ons uiteraard bellen of mailen!

Als de aangifte akkoord is kun je rechtsonder de aangifte accorderen.

Je ontvangt de mail met een link om de aangifte in te zien vanuit ons aangiftepakket “Fiscaal Gemak”. De email is dan ook afkomstig van “Fiscaal Gemak | noreply@fiscaalgemak” en kunt niet antwoorden op deze mail. Heb je vragen? Je kunt ons bellen of mailen naar je contactpersoon.

Email vanuit Fiscaal Gemak voor goedkeuren aangifte

De email om de aangifte goed te keuren ziet er als volgt uit:

Email aangifte ter accorderen

Inlogscherm goedkeuren Fiscaal Gemak

Als je op de link klikt, kom je in een inlogscherm uit waar je met je email en de laatste 4 cijfers van je RSIN (bij jaarrekening en VBP aangifte) of BSN (bij IB aangifte) kunt inloggen.

Accorderen aangifte

Je kunt linksonder de aangiftes downloaden in PDF. De definitieve versies zullen wij ook in Yuki voor je opslaan. Als de aangifte akkoord is kun je rechtsonder de aangifte accorderen.

Goedkeuren

Na akkoord wordt de aangifte verstuurd naar de Belastingdienst.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Lees verder..

Lees ook: Nieuwe verkoopmodule in Yuki

Lees hier meer over de vernieuwde verkoopmodule in Yuki waarbij het ook mogelijk is om een betaal link mee te sturen.
Lees verder..