Het Peppol Netwerk

Wat is het Peppol Netwerk

Via het Peppol Netwerk kunnen elektronische facturen eenvoudig, veilig en efficiënt door heel Europa verzonden worden naar bedrijven en overheden. PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement OnLine en is in 2008 opgestart vanuit de Europese Commissie. Inmiddels is het project voortgezet door de non-profitorganisatie OpenPEPPOL.

Het Peppol Netwerk wordt dus gebruikt om facturen elektronisch te ontvangen en te verzenden, waarbij de factuur direct via het Peppol netwerk in de boekhouding gezet wordt. Door middel van een Peppol ID kan een bedrijf zien of een klant gebruik maakt van het Peppol Netwerk. Het Peppol ID bestaat uit het KvK-, btw-, IBAN-, of voor overheden het OIN-nummer (overheidsidentificatienummer). Dus als een van deze nummers bekend is bij een leverancier, en deze leverancier aangesloten is bij het Peppol Netwerk, dan wordt de factuur via dit netwerk direct in de boekhouding geplaatst.

Spookfacturen behoren daarmee tot het verleden, want bedrijven en overheden kunnen elkaar nu automatisch identificeren; er kan met deze vorm van e-facturatie geen misverstand meer bestaan over wie de verzender en de ontvanger zijn.

Op de website van Storecove staat een uitgebreidere uitleg over wat Peppol precies is, of bekijk deze video van Storecove voor meer uitleg.

Peppol Netwerk (via Storecove) bij EasyZZP

Bij EasyZZP maken we al gebruik van de mogelijkheid om facturen vanuit diverse leverancier portals geautomatiseerd op te halen en in te lezen in de administratie via Storecove. Zo kunnen bijvoorbeeld de facturen van de telefoonprovider iedere maand automatisch verzameld worden en worden deze facturen direct in Yuki geplaatst.

Via Storecove is het nu ook mogelijk om je aan te sluiten op het Peppol netwerk. Als een leverancier hier ook gebruik van maakt, dan worden de facturen direct via het Peppol netwerk in de boekhouding geplaatst. In Storecove is namelijk ingesteld van welk boekhoudprogramma je gebruik maakt (Yuki) en als je daarnaast ook aangesloten bent bij het Peppol Netwerk, dan kunnen leveranciers op basis van je Peppol ID precies zien waar de factuur naartoe moet.

Om je op het Peppol Netwerk aan te melden dien je eenmalig via Storecove als “Ontvanger” aangemaakt en gevalideerd te worden. Hiervoor moeten de stamgegevens van het bedrijf en de 3 Peppol ID’s ingevuld te worden (KvK, BTW nummer en IBAN). Als je dit wilt kun je dit ons laten weten en zullen wij het voor je doen, of je kunt eenvoudig zelf inloggen in je Storecove account en onder instellingen – Ontvangen deze gegevens zelf invullen en de verificatie starten.

Maak je als klant van EasyZZP nog geen gebruik van Storecove? Geef dan even een seintje aan je contactpersoon en dan zullen we een Storecove account voor je instellen en samen met je configureren. We zullen dan ook gelijk een Peppol ID voor je aanvragen.

Vragen? Neem dan contact op.

Lees verder..

Lees ook: Storecove voor EasyZZP klanten

EasyZZP maakt het aanleveren van de documenten nog eenvoudiger
Lees verder..