Hulp bij administratie

5 redenen om je administratie uit te besteden

Als ZZP-er is je administratie een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Zo’n groeiende onderneming is leuk, maar je moet het overzicht het wel behouden. Ons advies is om je administratie uit te besteden. En dat zeggen wij niet alleen omdat we zitten te springen om jouw boekhouding te doen, maar ook omdat het echt veel voordelen heeft. Welke? EasyZZP heeft de 5 belangrijkste voor je op een rijtje gezet!

1. Het bespaart zeeën van tijd én geld (Ja, echt!)

Natuurlijk werkt een boekhouder niet gratis en zit er aan het uitbesteden van je administratie een kostenplaatje vast. Maar deze kosten wegen niet op tegen de tijd die je kwijt bent als je zelf je administratie gaat doen. En tijd = geld! Een boekhouder werkt efficiënt en is minder tijd kwijt aan jouw administratie dan als je het zelf gaat doen. De tijd die je hiermee overhoudt kun je weer stoppen in je onderneming. Daarnaast kennen wij alle fiscale voordelen, waardoor je geld bespaart.

2. Het is veiliger

Als je een kleine onderneming hebt en er is iemand langdurig afwezig kan je administratie vertraging oplopen. Daarnaast heb je zelf niet de tijd om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwe of veranderende wet- en regelgeving. Professionals zijn dit wel. Daarnaast hebben de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel een aantal regels opgesteld waar de administratie van een eenmanszaak aan moet voldoen. Die regels kennen wij uit ons hoofd; dat scheelt jou weer een hoop kopzorgen.

3. Het is overzichtelijk

Een boekhouder regelt jouw administratie op overzichtelijke wijze. Bij EasyZZP kun je op ieder moment je administratie opvragen en dat allemaal digitaal. Wij maken gebruik van het ‘’digitaal archief’’, waar je snel je documenten in kunt terugvinden. Je kunt dit archief raadplegen via het Yuki portaal of via de app. Zelf kun je ook documenten uploaden in dit archief, bijvoorbeeld via dropbox.

4. Geen slordigheid of foutjes

Als je je administratie uitbesteedt, loop je ook geen risico op fouten in je boekhouding. Als je het zelf doet, loop je logischerwijs wat meer risico op slordigheidjes of fouten. Dat is vervelend, want de Belastingdienst kan hier erg streng in zijn, boetes opleggen of een naheffing toepassen. Uiteindelijk ben je hierdoor meer geld kwijt. Je boekhouder daarentegen is gespecialiseerd en doet dit iedere dag, waardoor een fout minder snel gemaakt is.

5. Vaste tarieven

Bij EasyZZP hanteren we vaste tarieven. Ook krijg je de eerste paar maanden korting. Je kunt de kosten dus gemakkelijk inplannen en daarnaast ook altijd bellen als je iets wilt weten, we geven je graag (fiscaal) advies. We zijn per mail en telefonisch bereikbaar. EasyZZP is de ideale hulp bij administratie.

Lees verder..

Lees ook: Administratie bewaren als ondernemer!

Iedere ondernemer is verplicht om zijn administratie minimaal 7 jaar te bewaren.
Lees verder..